KUPPIKAKUT

Tällä viikolla päätimme alkaa leipureiksi ja leivoimme näitä aivan ihania Mariannerouhe kuppikakkuja .Työtämme helpotti se kun meillä on Kuppikakku kirja joten meidän ei tarvinnut etsiä reseptiä netin ihmeellisestä maailmasta . Pohjan päädyimme tekemään vaaleaksi , mutta sinä saat täyden vallan muokata tätä ohjetta oman mielesi mukaan .

Välineet:

IMG_3754

Muovi /  teräs kippoja

Sähkövatkaimen

Vaaka

Desimitan

Muffinivuoka

Paperivuoan

 12 kpl

Pohjaantarvitset :

115 g Pehmitettyä voita / leivontamargariinia

IMG_3766115 g Sokeria

2 Kananmunaa

115 Vehnäjauhoa

1 tl Vaniljasokeria

1 tl Leivinjauhetta

1 rkl Maitoa

1 dl Mariannerouhetta

  • Vaihe 1

IMG_3782

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen . Aseta muffinipellille 12 paperivuokaa.  Pistä pehmitetty voi / margariini  ja sokeri vatkauskulhoon. Vatkaa ne keskenään sähkövatkaimella tai puuhaarukalla vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi .

IMG_3799

IMG_3816

  • Vaihe 2

Vatkaa huoneenlämpöiset munat joukkoon pienssä erissä . Muista sekoittaa huollellisesti joka lisäyksen jälkeen .

IMG_3827.JPG

 

  • Vaihe 3

Sekoita kaikki kuivat aineet (vaniljasokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho ) hyvin erillisesssä kulhossa. Siivilöi jauhoseos taikinaan  ja kääntele jauhot varovasti  seokseen , kunnes ne ovat täysin sekaisin .

IMG_3833

  • Vaihe 4IMG_3842

Lisää taikinaan maito ja sekoita. Kuppikakkutaikinan tulisi olla koostumukseltaan tasaista ja irrota helposti lusikasta , kun kopautat sitä kulhon reunaan . ( Jos taikina on liian nestemäistä tai maito ei imeydy lisää hieman jauhoja ja sekoita ).

  • Vaihe 5 IMG_3851.JPG

Nyt on aika lisätä  Mariannerouhe ja tässäkin saat päättää paljonko haluat sitä laittaa . ( Jos et halua laittaa rouhetta niin voit laittaa muutaman tipan sitruunamehua ).

  • Vaihe 6

IMG_3859.JPG

Kun Mariannet on saatu sekoitetua on aika alkaa lusikoimaan taikinaa paperivuokiin .

  • Vaihe 7IMG_3868.JPG

Kun kaikki taikina on saatu lusikoitua vuokaan on aika laittaa se uuniin  15-20 minuutiksi . Kun kuppikakkujen pinta on kullanruskea niiden pitäisi olla valmiita , mutta voit varmistaa asian coktailtikulla ( jos tikkun ei jää taikinaa kuppikakku on valmis ) .

  • Vaihe 8 IMG_3875.JPG

Anna Kuppikakkujen jäähtyä rauhassa ja alota päälysteen tekeminen .

Päällysteeseen tarvitset : IMG_3893.JPG

175 g Tomusokeria

5-6 tl Vettä

Sitruunamehua

Ruokaväriä

Suklaata

  • Vaihe 9IMG_3897

Sokerikuorrute on helppo tehdä , sinun vain täytyy sekoittaa kunnolla. Ota kulho johon kaadat tomusokeria. Sen jälkeen laita sitruunamehua ja ruokaväri .Heti kun olet saanut laitettua värin ja sitruunamehun ala lisäämään vettä ja sekoita samanaikaisesti . Äläkä panikoi jos näkyy paljon tomusokerimöykkyjä sillä ne katoavat kun vain jatkat sekoittamsta . Sokerikuorrutteen täytyy IMG_3899.JPGolla yllttävä paksua , joten sinun luultavasti täytyy jossain vaiheessa vielä lisätä tomusokeria . Sitten kun sokerikuorruten on tasaista ja tarpeeksi paksua on aika alkaa laittamaan sitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälleIMG_3903.JPG.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Vaihe 10IMG_3906.JPG

Me laitoimme sokerikuorrutusta kuorrutuspussiin , ja leikkasimme ohjeiden mukaisesti reijän päähän ja alomme pursoittamaan tätä pigmenttistä turkoosia sokerikuorrutetta . Ennenkä kuorrute kerkesi kuivumaan raastoimme päälle hiema suklaata .

 

Ja kuinka ollakkaan olet juuri valmistnut herkullisia kuppikakkuja . Nyt sinulle jää enään yksi homma mikä sinun pitää tehdä nimittäin niiden syönti . Nyt lopetat tämän lukemisen ja menet nauttimaan kuppikakuista ! ! !

Toivottavasti pidit ensimmäisestä ruoka / leivonta postauksesta .

Peace Out !

-Milla & Neea

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s